STEADY STATE ( Back to the Sixties)

boek Steady State!

Wat mag u verwachten?

sixties, rock ’n roll en bekende instrumentale gitaarhits van o.a. de Shadows.

 

Beschrijving

 • Steady State is een 5 mans sixties live band die u mee neemt op een reis langs de vele bekende hits uit de jaren zestig.

  Biografie:

  Steady State (Steddie Steet)  is een band uit Midden Limburg met als motto “Back to the Sixties”.

  De bandleden vertolken muziek uit de zestiger jaren en doen dit op authentieke wijze, dus echt zoals het in die tijd beluisterd werd. Ze zijn graag geziene gasten op dansavonden, feesten en festivals, waar terug wordt gegaan in de tijd en muziek uit de zestiger jaren op het programma staat. Steady State werd geformeerd op 2 juli 1986 door 4 muzikanten, die elkaar al kenden uit begin jaren zestig en destijds zelf actief waren in verschillende bands. Het repertoire is ‘Een duik in het hit verleden van de Sixties’

  Vanwege de grote variatie in dat repertoire (vaak meerstemmig gezongen) krijgen de bandleden vaak tijdens optredens  complimentjes. Zelfs instrumentale gitaarhits worden niet geschuwd en dus vertolkt.

  Meestal brengt Steady State een avondvullend programma tijdens haar optredens op dansavonden en party’s.

  Maar ook op festivals en thema-avonden worden optredens perfect verzorgd, d.w.z. een of meerdere sets in samenwerking met eventueel andere artiesten.

  Het eerste optreden vond plaats in Roermond t.g.v. het 25 jarig bestaan van S’61( beruchte voorloper van het huidige poppodium De Azijnfabriek) en wel op 6 september 1986.

  Zo heeft Steady State gespeeld met o.a.: Peter Tetteroo, René Shuman, George Baker, Jacques Herb, Tony Willé en Armand en met groepen als: The Crazy Rockers, Renée and the Alligators, de Maskers en Willy and his Giants, en uit het buitenland o.a.: Middle Of The Road, The Rubettes, The Fortunes, Dave Dee en The Hollies.

 • Bezetting:
  John Cremer: Slaggitarist + zang
  Hub Verdonschot: Basgitarist + zang
  Hans Sieben: Toetsenist + zang
  Peter Beeren: Drums
  Henk Schoenmakers: Solo-gitarist + zang