THE FACTION (original synth rock)

aanvraag boeking of prijsopgave The Faction

Wat mag je verwachten?

Verfrissende original rock & synthrock crossover live band met invloeden van onder meer Bruce Springsteen, U2, Depeche Mode, Placebo, Bob Dylan en John Fogerty

Beschrijving

 • Original Synth Rock

  by The Faction

  The Faction is ontstaan in September 2010. Singer-Songwriter Erik den Tuinder zocht, nadat hij zijn studie had afgerond, muzikanten bijelkaar om zijn veelal akoestische werk elektrisch te gaan spelen. De muziek van the Faction wordt beïnvloed door artiesten als: Bruce Springsteen, U2, Depeche Mode, Bob Dylan etc.

  In Februari 2011 werd de demo “Return to Baltimore” opgenomen. Hiervan werd een track gedraaid op 3FM (All or Nothing) in het ochtendprogramma van Bert van Lent (Turbulent) en mochten ze in hetzelfde programma live komen optreden. In Juni 2012 was the Faction wederom uitgenodigd om te komen spelen op 3FM. Deze keer werd de track Hands of Faith live gespeeld.

  In 2015 wordt de EP “First Statement” uitgebracht. Opgenomen in de Sandlane Studios en gemixt en geproduceerd door Joost van den Broek, die ondermeer bekend is van Epica en After Forever.

  In 2017 werd het album “Berlin” uitgebracht, geïnspireerd door de stad Berlijn.

   

 • The Faction – All or Nothing live (original song)

  The Faction original audio tracks

  Luister hier naar het eigen werk van The faction

  The Faction is:

  Drums: Stefan Maas
  Bas: Sanne Verbogt
  Piano, Hammond & Synths: Jasper van Overveld
  Gitaar, Harmonica & Zang: Erik den Tuinder

Andere suggesties…