THIRD HOUSE ON THE LEFT (blues)

aanvraag boeking of prijsopgave Third House on the Left!

Wat mag je verwachten?
Een boeiende mix van Root, Blues, Folk, Bluegrass, Country.

 

Beschrijving

 • Third House on the Left

  Original acoustic root mix van blues, Folk, Bluegrass & Country.

  In 2013 zijn Guido Brassé & Robbert Duijf begonnen aan hun muzikale reis. Hun passie voor de Traditional Root muziek, van Blues tot Gospel anno 1900 tot 1940, brengt hun steeds dichter bij elkaars. Het typische fingerpicking gitaargeluid van Robbert gaat hand in hand met het mondharp spel van Guido en de zang van beide heren sluit perfect bij elkaar aan.

  Inspiratie halen zij uit de muziek van Charlie Patton, Robert Johnson, Son House, Doc Watson en Lead Belly. Toeval bestaat niet in hun ontmoeting, samen voelen ze dat deze gedeelde passie ervoor zorgt dat ze hun verhalen kunnen vertellen aan de wereld!

  Live nemen ze je mee op een reis door de tijd. Gewapend met tweemaal zang, mondharp, percussie, verschillende akoestische gitaren en een mandoline. Third house on the left is een avontuur waar je bij wilt zijn. De muziek is oprecht, eerlijk en met hart & ziel gespeeld. Hierin bieden ze ruimte voor een lach en een traan. De positieve sfeer en een hoge muzikaliteit overtreffen steeds ieders verwachtingen.

  Third house on the left was onder andere al te zien en te horen bij:
  • Support Ian Siegal winnaar van de European Blues Awards
  • Pub Tour door Ierland 2015 / 2016
  • Southern Blues Night
  • Pop On Top Festival
  • The Dutch Blues Challence 2016
  • Royal Blues-Breeker Blues 2016 (With Big Pete bluesband enz.)

  Love to see you cry
  Het debuut Album van Third house on the left, “Love To See You Cry”, is een one take live recording. Ze hebben dit opgenomen met 6 microfoons in 8 uur tijd, geen overdubs, een recht uit het hart performence. Zoals ook live voel je hier de pure eerlijkheid die rechtstreeks op band is gezet. Lees hier wat Blues Magazine vindt van ‘Love to see you cry’!

  Instrumentaal hadden ze de zaakjes prima voor elkaar, maar vooral de samenzang was zeer imposant. (Dutch Blues Foundation)

  Of zoals de heren zelf zeggen:
  “Together We Keep The Tradition Alive!”

   

 • Third house on the left – live compilatie

  Bezetting :

  Guido Brasse: Zang / Percussie/ Mondharmonica /Mandoline
  Robbert Duijf: Gitaar / Zang