THROAT OF AUTUMN (progressive hardrock)

aanvraag boeking of prijsopgave Throat of Autumn

Wat mag je verwachten?

Alternative (hard) rock muziek.

 

 

Beschrijving

 • Throat of Autumn

  De Nederlandse alternatieve rockband Throat of Autumn kenmerkt zich door het gebruik van hardrock elementen afgewisseld met experimentele progressieve muziek. Dit levert een unieke en experimentele grunge op. Throat of Autumn wisselt donkere klanken af met melodieën die je niet snel los laten. In combinatie met meerstemmige en gevarieerde zang zorgt Throat of Autumn voor een intense sfeer.

  Het stevige gitaarwerk en pompende creatieve drums worden afgewisseld met intieme en breekbare momenten. Deze momenten worden gevuld met diepgaande teksten over het leven en haar paradoxen. Throat of Autumn levert een duidelijke sound met een boodschap die zelden iemand onberoerd laat. De muzikanten van Throat of Autumn halen hun inspiratie uit bands als Opeth, Alice In Chains, Pearl Jam, Seether, Staind, Tool, Alter Bridge, Radiohead, Pain of Salvation, Porcupine Tree, Machine, Head, Karnivool, Katatonia.

  Het geluid van Throat Of Autumn is ontstaan in de herfst van 2013. De bandleden hebben allen ruime ervaring in de muziekwereld en hebben in diverse bands gespeeld door het hele land. De muziek en het talent van deze gedreven mannen bleef niet onopgemerkt en in 2016 bereikte de band dan ook de finale van de prestigieuze band-showcase-competitie ‘Nu of Nooit’.

  Met hun debuutalbum neemt TOA je mee in de schoonheid en de duisternis van de herfst…

 • Throat of Autumn (video)

  TOA tijdens de finale van Nu of Nooit!

   I surrender (original)

  Bezetting:

  Morris Mols (drums)
  Jean-Pierre Keesmekers (bass, vocals)
  Juliën Nelissen (guitar, vocals)
  Jordy Jennen (vocals, guitar)

Andere suggesties…