U2 – U2be The Belgian U2 Experience (tribute)

aanvraag boeking U2 Tribute

Wat mag je verwachten?
“U2be – The Belgian U2 Experience” is één van de meest authentieke en professioneel gebrachte U2 tributes van Europa. Een band met internationale allure, gefundeerd op jarenlange voorbereiding en ervaring. Een “must see” voor iedere U2 fan !

 

Beschrijving

 • U2be

  “U2be – The Belgian U2 Experience” is één van de meest authentieke en professioneel gebrachte U2 tributes van Europa. Een band met internationale allure, gefundeerd op jarenlange voorbereiding en ervaring. Een “must see” voor iedere U2 fan !

  Ze spelen de grootste hits uit ongeveer 40(!) jaar U2 geschiedenis met daarbij de absolute live klassiekers van U2, zoals gebracht door U2 zelf tijdens hun vele tournees. Denk bijvoorbeeld aan: Where the streets have no name, Pride, Vertigo, Beautiful day, Elevation, I will follow, Sunday bloody Sunday, New Years’ day, With or without you, One… Deze band spreekt een zeer breed publiek aan met hun shows!

  Met veel oog voor detail werd hun typerende “wall of sound” ontrafeld en gereconstrueerd met de typische en zeer herkenbare klanken, het gebruik van samples/intro’s,… zoals gebracht door “the real thing”. Daarnaast wordt ook de focus gelegd op het visuele aspect: looks & moves on stage, identieke instrumenten, video-animatie (synchroon met de muziek… een technisch hoogstandje!) om de toeschouwers nog meer te laten opgaan in de shows.

  U2be a band with a (hi)story

  “The Belgian U2 Experience” is eind 2011 opgericht door gitarist Franky Aneca en bestaat uit semi-professionele muzikanten uit West- & Oost-Vlaanderen. Vanaf 2012 hebben ze (toen nog onder de naam CU2PLAY – The Belgian Tribute to Coldplay & U2) een mooi “palmares” verzameld in Vlaanderen, Wallonië en Nederland. Begin 2016 sloeg het noodlot toe en verloren ze hun frontman na een tragisch arbeidsongeval en kwam meteen ook definitief een einde aan het CU2PLAY verhaal.

  De muzikanten wilden echter samen verder werken rond U2 en beslisten om een nieuw project op te starten: “U2be”. Er volgde een op vele vlakken moeilijke zoektocht, maar met de komst van Nick Beernaert (waar Franky al eerder mee samengewerkt had) was U2be een feit. Hij heeft meer dan 25 jaar podiumervaring en bewees in oa TV-programma’s als The Voice, X-factor,… een paar stevige stembanden te hebben. In 2016 hebben de bandleden de tijd genomen om de act verder uit te werken en podiumklaar te maken richting 2017. Met de ervaring en kennis opgebouwd sinds 2011 en gedreven frontman Nick is U2be een schot in de roos … en zonder enige twijfel één van de meest authentieke U2 tribute bands in Europa.

  “Ons inwerken in hun wereld was/is op alle gebied een hele uitdaging … de (h)erkenning door het publiek onze grootste beloning !” – U2be

  Neem contact met ons op voor meer informatie of gebruik de paarse knop bovenaan om een vrijblijvende boekingsaanvraag te doen.

 • U2be – The Belgian U2 Experience

  U2be  bestaat uit:
  Nick als Bono
  Franky als The Edge
  Geert als Adam Clayton
  Marnix als Larry Mullen Jr.

  Theaterband
  U2be is ook te boeken met hun avondvullende theatershow. Download hier de infosheet van de theaterproductie “Under a blood red sky and beyond”.  Meer informatie? Neem contact met ons op!

Andere suggesties…