WAYNE’S TRAVELING BAND (folk rock ’n roll)

boek Wayne’s Traveling Band!

Wat mag je verwachten?

Boeiend eigen werk met een hoog ‘Johnny Cash gehalte’ bestaande uit een mix van rauwe outlaw country, rockabilly en integere ballads!

 

Beschrijving

 • Wayne’s Traveling Band

  Het is een koude winteravond in midden Limburg. Maar terwijl buiten de koude winterwind je om de oren vliegt, en de bar wel kilometers ver weg lijkt, maakt zodra je de cafédeur opent die koude winterwind plaats voor melodieën, soms zacht als een zomerbries, soms woest als de wilde Colorado rivier zelf.

  De jonge zanger Will Wayne raast al jaren met een bende muzikanten door de kroegen en podia van de lage landen. Opgroeiende als een ”son of the South” in een katholiek gezin aan de delta van de Maas kwam Will al op jonge leeftijd in aanraking met de muziek van Johnny Cash, Townes van Zandt en Guy Clark. Met een nieuwe generatie outlaws is het zijn ”mission from god” om hun legacy levend te houden en een vervolg te geven. Gewapend met zijn gitaar en donkere stem zingt hij over zijn hometown, de lokale kroegverhalen en de moderne maatschappij. Zijn levensmotto? “One for the road!”

  Met zijn muzikale metgezellen Bram op leadgitaar, Michel op drums en Pieter op basgitaar, brengen zij met veel succes hun eigen songs. Boeiende, meeslepende verhalen in een crossover van Outlaw country, Rock ’n Roll en Rockabilly. Liefde, verdriet, geluk, alles komt aan bod. Verwikkeld in verhaal, en verrijkt door muziek. De ontembare ritmes van de rockabilly worden afgewisseld met integere country-ish ballades.

  Omdat Johnny Cash altijd een grote bron van inspiratie is geweest voor het eigen werk van Wayne’s Traveling Band is deze band tevens beschikbaar met hun Johnny Cash tribute-show als Johnny Cash by WTB. Een tribute to The Man in Black die zijn weerga niet kent met een  mix van 3/4 Johnny Cash covers aangevuld met Johnny Cash-waardig eigen werk . Meer info >>

  Wayne’s Traveling Band geeft een unieke muzikale sfeer aan jouw feest, in je kroeg of op je festival.

   

 • Wayne’s Traveling Band – The Orchard (original song):

  https://www.facebook.com/waynestravelingband/videos/288757498688696/

  Bezetting:

  Will Wayne (Vocals, Guitar)
  Ava Ray (Vocals, Guitar)
  Pieter de Vries (Bass)
  Bram Hendrix (lead guitar, backing vocals)
  Michel Delescen (Drums)