AUTUMN LEAVES (unplugged duo)

Wat mag je verwachten?

Autumn Leaves is een singer-songwriter duo uit het Brabantse Budel bestaande uit Nina de Werk en Sjoerd Patzer. Samen schrijven ze al hun eigen werk, maar ze brengen ook bekende covers die ze vaak voorzien van een eigen jasje. Autumn Leaves bestaat sinds eind 2012. Recentelijk hebben zij hun tweede EP gereleased met de titel ‘Against the Grain’. Hierop zijn vijf nummers te horen die zowel luchtige als ook beladen onderwerpen van het leven vertolken.

 

Foto's & video's

Mini covermix Autumn Leaves live compilatie video
Autumn Leaves - The Covermix
Voer een geldige URL in
Voer een geldige URL in

Biografie & info

Autumn Leaves

De basis voor Autumn Leaves werd gelegd in mei 2012. De alternatieve rockband TekaTock was toen al een tijd op zoek naar een zanger of zangeres. Sjoerd, de gitarist van de band, zag op facebook de zingende Nina voorbij komen en vroeg of ze toevallig interesse had om auditie te komen doen. Een week later was de band na jaren eindelijk weer compleet. Langzaam ontstond ook Autumn Leaves. Toen een bandrepetitie niet door ging, besloten Nina en Sjoerd een avond samen wat te jammen op de akoestische gitaar. Dit begon al direct een serieuze vorm aan te nemen, waarna besloten werd om naast TekaTock ook als akoestisch duo door te gaan. In het begin was het nieuwe duo vooral druk met de eigen nummers van TekaTock, vertolkt op akoestische wijze maar na een tijdje kwamen er ook veel covers bij; van Michael Jackson tot Bon Jovi, van Rihanna tot The Rolling Stones, van The Beatles tot Coldplay, van Amy Winehouse tot Avici en van De Dijk tot Queen.

Nina & Sjoerd werden ook verliefd en kregen een relatie.
Zij waren beide al meer dan 10 jaar actief in de muziekwereld en dus hiervoor ook al vaak met muziek bezig maar met de start van Autumn Leaves en het begin van hun relatie werd er praktisch elke dag muziek gemaakt. Na een paar maanden besloten Nina & Sjoerd om een 2e hands caravan aan te schaffen, als repetitieruimte om de buren te ontzien, en hiermee reden ze o.a. naar de Budelse bossen om tot in de late uurtjes muziek te kunnen maken. Na een jaar vooral veel repeteren, begonnen de optredens langzaam binnen te stromen. Zo speelde het duo vaak bij restaurantjes, cafés, op verjaardagen, tuinfeestjes, bruiloften of tijdens evenementen en kunstexposities.

In het najaar van 2013 werd de 1e EP “Mountainland” (6 nummers) opgenomen en in de zomer van 2017, de 2e EP “Against the Grain” (5 nummers)

In tussentijd hebben Nina & Sjoerd al veel ervaring opgedaan, op hele mooie podia mogen staan, zijn ze 2e geworden bij Singersongwriter contest Ballads & Blues in 2016 en hebben ze een wildcard gewonnen voor Biespop 2017.

De eigen nummers
van Autumn Leaves zijn het beste te omschrijven als rustige, akoestische gitaarmuziek met zo nu en dan maat- en sfeerwisselingen en zijn te plaatsen in de categorie singer/songwriter.

Het coverrepertoire
is verrassend allround en vrijwel alle nummers zijn in een eigen jasje gestoken. Ze brengen zowel mooie rustige nummers als vrolijke, pittige uptempo nummers en medley’s waar ze vaak het hele publiek mee op de dansvloer krijgen

Bezetting

Nina de Werk: Vocals, Gitaar, Cajon
Sjoerd Patzer: Gitaar, backing vocals

AUTUMN LEAVES (unplugged duo) boeken?

Wil je deze act boeken of gewoon vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden?
Vul onderstaand formulier zo compleet mogelijk in zodat wij je de juiste informatie kunnen sturen.

Scroll naar boven