BIG 4 TRIBUTE – Thrash Metal Package Deal

Wat mag je verwachten?

BIG 4 TRIBUTE is een avondvullend Thrash Metal feest der herkenning met top live tributebands to Anthrax, Slayer, Megadeth en Metallica.

 

 

Foto's & video's

The Covernant live - plays Anthrax
MegasetH - tribute to MegadetH
Voer een geldige URL in
Voer een geldige URL in

Biografie & info

BIG 4 TRIBUTE

Metallica, Slayer, Megadeth & Anthrax in één tribute package deal!

BIG 4 TRIBUTE is een avondvullend Thrash Metal feest van herkenning met top tributes to Anthrax, Slayer, Megadeth en Metallica! Sinds 2015 speelt deze vette ’tribute package’ al in doorgaans uitverkochte zalen zoals onder andere Mezz, Cacaofabriek, Comeet, de verlichte Geest, Dynamo, de PIT en De Bosuil.

“Now that was a metal moment!” – James Hetfield

Legendarische woorden van Metallica frontman James Hetfield in 2010, Sofia, Bulgarije… nadat Metallica met Slayer, Megadeth en Anthrax Diamond Heads thrash klassieker “Am I Evil?” live on stage hadden gespeeld. In die vier minuten en 37 seconden die ze samen speelden op het podium onstond er ondanks alle jaloezie en rivaliteit tussen de bands in de media, een Thrash Metal verbond! The BIG4 tourden samen in de VS voor het eerst op 23 april 2010 in Indio, Californië – een uniek fenomeen dat eerder ondenkbaar zou zijn geweest. Dat verdient natuurlijk een live tributeshow die zie weerga niet kent!

Anthrax by The Covernant
The Covernant uit het Brabantse Dongen speelt sinds 2009 alle podia plat met hun hardrock- en metal klassiekers die iedereen ook na een paar biertjes achter de kiezen al mee brult. Daaronder natuurlijk Anthrax songs als Madhouse, indians, NFL en Caught in a Mosh. Vanaf de start in 2015 maakt “The Covernant plays Anthrax” dan ook deel uit als vaste band binnen de BIG 4 TRIBUTE.

MegasetH The Dutch Tribute To MegadetH
MegasetH is de enige Nederlandse MegadetH tributeband en zonder twijfel de beste van Europa! Het langst levende eerbetoon aan Dave Mustaine’s MegadetH in Europa timmert al ruim zeventien jaar aan de weg en brengt het MegadetH oevre met passie en overgave. Krakers als Peace Sells, Holy Wars, Symphony Of Destruction en Hangar 18 worden met de juiste energie de zaal in geslingerd. De stem van zanger Marcel lijkt verbazingwekkend veel op de knerpende sound van MegadetH frontman Mustaine. Zelfs mascotte “Vic Rattlehead” kan soms zomaar komen opdagen tijdens een show! Ouderwets headbangen, met je vuist in de lucht en een pilske in de hand!

Player the dutch Slayer tribute band
“Slaaaaayeeer!”Er zijn maar weinig festivals waar deze kreet niet geroepen wordt. Slayer mag dan ook één van de meest invloedrijke metalbands ooit genoemd worden. De nederlandse metalband Player met (ex)leden uit de Utrechtse en Amsterdamse bands Cenotaph, Bloodgod and Kainam, viert met hun kneiterharde tribute show de nalatenschap van Slayer. Tijdens hun set bij de BIG 4 TRIBUTE komen songs voorbij van albums als Show No Mercy, Reign in Blood, South of Heaven, Decade of aggression en meer.

Metallica by Magnetica
MAGNETICA de Belgische Metallica tributeband speelde al meer dan 150 (headliner) shows in binnen- en buitenland. Wat hen onderscheidt van andere Metallica tributebands is hun waanzinnige drang naar perfectie. Uren en uren knutselen met geluiden, instrumenten en uitrusting hebben geleid tot een optimaal live geluid dat is moeilijk te onderscheiden van de echte band. Combineer dit met 4 energieke individuen op het podium en het is duidelijk waarom Mission: Metallica het credo van deze band is. Een liveshow van MAGNETICA bevat klassiekers, waaronder Master of Puppets, One, Creeping Death, Fuel, Enter Sandman maar ook songs van het nieuwste album zodat alle generatie fans van Metallica (en heavy metal) aan hun trekken komen.

De BIG 4 TRIBUTE shows vergen met 4 bands, 19 muzikanten, 2 technici en een aantal crewleden uiteraard de nodige voorbereiding en planning. Om aanvragen op kortere termijn of optredens met andere agendatechnische uitdagingen toch zoveel mogelijk te kunnen realiseren zijn naast de hiervoor genoemde ‘muzikale partners’, onderstaande top bands ook beschikbaar binnen de BIG 4 TRIBUTE Package: Slayer Cover Band, Imitallica MetalmaniA en The Metallicas.

 

Player live – Slayer cover ‘South of Heaven’

 

 

Magnetica live – Metallica tribute Enter Sandman (cover)

Bezetting

BIG 4 TRIBUTE bestaat uit:

  • Anthrax by The Covernant
  • MegasetH The Dutch Tribute To MegadetH
  • Player the dutch Slayer tribute band
  • Metallica by Magnetica (B)

en om 4 bands wat gemakkelijker te kunnen mobiliseren op een bepaalde datum kunnen tevens onderstaande bands worden opgenomen in de line-up:

  • Slayer Cover Band
  • Imitallica
  • The Metallicas.
  • MetalmaniA

Deze bands vind je misschien ook leuk!

BIG 4 TRIBUTE – Thrash Metal Package Deal boeken?

Wil je deze act boeken of gewoon vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden?
Vul onderstaand formulier zo compleet mogelijk in zodat wij je de juiste informatie kunnen sturen.

Scroll naar boven