GILLES PROUST – Ludieke Sjansonnier

Wat mag je verwachten?

Sjansonnier Gilles Proust brengt Ludiek entertainment met zang en heel veel humor.

Foto's & video's

Tour de Gilles (RTV Parkstad) - Tiroler Lentefeest Veelzijdig als hij is nam Gilles Proust voor RTV Parkstad een aantal afleveringen op voor de TV-serie "Tour de Gilles".
Voer een geldige URL in
Voer een geldige URL in

Biografie & info

Gilles Proust

Geboren in Parijs en opgegroeid in het Belgische Ukkel, Sjansonnier Gilles Proust. Onbekend, onbemind, ongetalenteerd, maar zeer charmant.

Zijn ster is rijzende, zijn reputatie ietwat dubieus: Gilles Proust. De enige en oudste zoon van Daniel Proust, de achterneef van schrijver Marcel Proust, en de Belgische nachtclubdanseres Germaine Vandersteenkiste. Geboren in Parijs en opgegroeid in het Belgische Ukkel.

Als jong en veelbelovend talent doet Gilles regelmatig mee aan talentenjachten, waarvan hij er niet één weet te winnen. Toch blijft zijn muzikaliteit niet onopgemerkt. Bij gemengd koor Les Rossignols Dorés (De Gouden Nachtegalen) in Ukkel, mag hij zelfs regelmatig voorzingen.

Net als Elvis Presley is het eerste liedje dat hij opneemt een ode aan zijn moeder. Maman laat een diepgeworteld verlangen horen naar de vrouw die hem het leven schonk en die hij vanwege haar werkzaamheden als nachtclubdanseres nauwelijks zag. Maman slaat in als een bom. Alle moeders in België vallen massaal voor de Ukkelse zanger.

Na Maman volgen onder andere Mireille Mathieu, Disco d’Amour, Angelique, Ik ben jouw kerstcadeau en Mooi van ver (verre van mooi).

Zijn eerste album Tous les succes (LN Records) is met een eerste oplage van 25 stuks in no time uitverkocht.

Na een carrière in België van bijna 40 (!) jaar, is het nu de hoogste tijd voor alle mama’s in Nederland. “Ik ben er klaar voor” vertelt Gilles, “maar moet wel eerst mijn paspoort vinden.”

De reacties zijn wisselend… De dames willen meer, de heren het liefst naar huis.

Gilles proust is beschikbaar als Chansonnier / cabaretier al dan niet met live band maar ook een complete theaterproductie inclusief diverse gastoptredens behoort tot de mogelijkheden. Of denk eens aan Gilles wanneer je op zoek bent naar een gastheer, presentator of veilingmeester ‘met muzikale en ludieke kwaliteiten’. Gilles is tevens te boeken voor Carnavalsfeesten en zittingsavonden!

Gilles Proust is het alter ego van Paul Logister

Deze bands vind je misschien ook leuk!

GILLES PROUST – Ludieke Sjansonnier boeken?

Wil je deze act boeken of gewoon vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden?
Vul onderstaand formulier zo compleet mogelijk in zodat wij je de juiste informatie kunnen sturen.

Scroll naar boven